Pieczona skóra z indyka z ciemnego mięsa
1. Pieczona skóra z indyka z ciemnego mięsa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona skóra z indyka z ciemnego mięsa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 414 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona skóra z indyka z ciemnego mięsa ma w 100 g 35,0 g tłuszczów, w tym:
- 10,18 g tłuszczów nasyconych,
- 13,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 10,79 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 139 mg cholesterolu.
2. Pieczona skóra z indyka z ciemnego mięsa – jakie ma witaminy?
Pieczona skóra z indyka z ciemnego mięsa to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 59,0 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 31,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona skóra z indyka z ciemnego mięsa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 5,40 mg witaminy B3,
- 75,8 mg witaminy B4,
- 0,98 mg witaminy B5,
- 0,29 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,85 µg witaminy B12.
3. Pieczona skóra z indyka z ciemnego mięsa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona skóra z indyka z ciemnego mięsa ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 1,65 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 230 mg fosforu,
- 225 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 106 mg sodu, 1,65 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 20,2 µg selenu.
4. Pieczona skóra z indyka z ciemnego mięsa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 414 kcal | 117 kcal |
Białko | 24,6 g | 6,97 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 35,0 g | 9,93 g |
Tłuszcze nasycone | 10,18 g | 2,89 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 13,72 g | 3,89 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 10,79 g | 3,06 g |
Cholesterol | 139 mg | 39,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |