Pieczona skóra z kurczaka z podudzia i udźca
1. Pieczona skóra z kurczaka z podudzia i udźca – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona skóra z kurczaka z podudzia i udźca w 100 gramach posiada wartość energetyczną 462 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,57 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona skóra z kurczaka z podudzia i udźca ma w 100 g 44,0 g tłuszczów, w tym:
- 12,15 g tłuszczów nasyconych,
- 19,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 8,79 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 132 mg cholesterolu.
2. Pieczona skóra z kurczaka z podudzia i udźca – jakie ma witaminy?
Pieczona skóra z kurczaka z podudzia i udźca to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 54,0 µg RAE witaminy A, 0,23 mg witaminy E, 6,00 i.u. witaminy D oraz 0,50 µg witaminy K.
Pieczona skóra z kurczaka z podudzia i udźca zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 3,92 mg witaminy B3,
- 48,9 mg witaminy B4,
- 0,90 mg witaminy B5,
- 0,20 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,50 µg witaminy B12.
3. Pieczona skóra z kurczaka z podudzia i udźca – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona skóra z kurczaka z podudzia i udźca ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 0,90 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 151 mg fosforu,
- 181 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 85,0 mg sodu, 0,86 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 17,40 µg selenu.
4. Pieczona skóra z kurczaka z podudzia i udźca - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 462 kcal | 131 kcal |
Białko | 16,57 g | 4,70 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 44,0 g | 12,47 g |
Tłuszcze nasycone | 12,15 g | 3,44 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 19,19 g | 5,44 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 8,79 g | 2,49 g |
Cholesterol | 132 mg | 37,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |