Pieczona skórka kurczaka
1. Pieczona skórka kurczaka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona skórka kurczaka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 454 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona skórka kurczaka ma w 100 g 40,7 g tłuszczów, w tym:
- 11,42 g tłuszczów nasyconych,
- 17,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 8,57 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 83,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona skórka kurczaka – jakie ma witaminy?
Pieczona skórka kurczaka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 78,0 µg RAE witaminy A, 0,40 mg witaminy E, 8,00 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Pieczona skórka kurczaka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 5,58 mg witaminy B3,
- 45,7 mg witaminy B4,
- 0,71 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 0,20 µg witaminy B12.
3. Pieczona skórka kurczaka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona skórka kurczaka ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,51 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 125 mg fosforu,
- 136 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 1,23 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 20,0 µg selenu.
4. Pieczona skórka kurczaka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 34 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 454 kcal | 154 kcal |
Białko | 20,4 g | 6,92 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 40,7 g | 13,83 g |
Tłuszcze nasycone | 11,42 g | 3,88 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 17,03 g | 5,79 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 8,57 g | 2,91 g |
Cholesterol | 83,0 mg | 28,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |