Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości i tłuszczu z dodatkiem naturalnego soku
1. Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości i tłuszczu z dodatkiem naturalnego soku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości i tłuszczu z dodatkiem naturalnego soku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 113 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,6 g białka,
- 0,84 g węglowodanów,
- 0,81 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości i tłuszczu z dodatkiem naturalnego soku ma w 100 g 3,01 g tłuszczów, w tym:
- 1,04 g tłuszczów nasyconych,
- 1,42 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,44 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 56,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości i tłuszczu z dodatkiem naturalnego soku – jakie ma witaminy?
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości i tłuszczu z dodatkiem naturalnego soku to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 13,00 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 30,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości i tłuszczu z dodatkiem naturalnego soku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,62 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 6,83 mg witaminy B3,
- 79,8 mg witaminy B4,
- 0,89 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 0,42 µg witaminy B12.
3. Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości i tłuszczu z dodatkiem naturalnego soku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości i tłuszczu z dodatkiem naturalnego soku ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,85 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 318 mg fosforu,
- 367 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,180 mg sodu, 1,98 mg cynku, 0,27 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 32,7 µg selenu.
4. Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości i tłuszczu z dodatkiem naturalnego soku - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, 90 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 113 kcal | 96,1 kcal |
Białko | 20,6 g | 17,49 g |
Węglowodany | 0,84 g | 0,71 g |
Cukier | 0,81 g | 0,69 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,01 g | 2,56 g |
Tłuszcze nasycone | 1,04 g | 0,89 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,42 g | 1,21 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,44 g | 0,37 g |
Cholesterol | 56,0 mg | 47,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |