Pieczona wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz)
1. Pieczona wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 188 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 8,21 g tłuszczów, w tym:
- 3,01 g tłuszczów nasyconych,
- 3,41 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,31 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczona wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,38 mg witaminy E, 6,00 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Pieczona wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 4,68 mg witaminy B3,
- 102 mg witaminy B4,
- 0,53 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,49 µg witaminy B12.
3. Pieczona wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 2,18 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 166 mg fosforu,
- 217 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 35,0 mg sodu, 4,49 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 27,4 µg selenu.
4. Pieczona wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 188 kcal | 160 kcal |
Białko | 26,8 g | 22,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,21 g | 6,98 g |
Tłuszcze nasycone | 3,01 g | 2,56 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,41 g | 2,89 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,31 g | 0,26 g |
Cholesterol | 78,0 mg | 66,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |