Pieczona wołowina krzyżowa (samo mięso)
1. Pieczona wołowina krzyżowa (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona wołowina krzyżowa (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 174 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona wołowina krzyżowa (samo mięso) ma w 100 g 6,20 g tłuszczów, w tym:
- 2,21 g tłuszczów nasyconych,
- 2,54 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,25 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 74,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona wołowina krzyżowa (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona wołowina krzyżowa (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,35 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Pieczona wołowina krzyżowa (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 4,95 mg witaminy B3,
- 105 mg witaminy B4,
- 0,54 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,52 µg witaminy B12.
3. Pieczona wołowina krzyżowa (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona wołowina krzyżowa (samo mięso) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 2,30 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 174 mg fosforu,
- 226 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 36,0 mg sodu, 4,73 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 31,1 µg selenu.
4. Pieczona wołowina krzyżowa (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 174 kcal | 148 kcal |
Białko | 27,5 g | 23,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,20 g | 5,27 g |
Tłuszcze nasycone | 2,21 g | 1,88 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,54 g | 2,16 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,25 g | 0,21 g |
Cholesterol | 74,0 mg | 62,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |