Pieczona wołowina zrazowa dolna (mięso i tłuszcz)
1. Pieczona wołowina zrazowa dolna (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona wołowina zrazowa dolna (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 187 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona wołowina zrazowa dolna (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 7,72 g tłuszczów, w tym:
- 2,77 g tłuszczów nasyconych,
- 3,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,29 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona wołowina zrazowa dolna (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczona wołowina zrazowa dolna (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,38 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Pieczona wołowina zrazowa dolna (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 4,79 mg witaminy B3,
- 105 mg witaminy B4,
- 0,54 mg witaminy B5,
- 0,36 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,53 µg witaminy B12.
3. Pieczona wołowina zrazowa dolna (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona wołowina zrazowa dolna (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 2,24 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 171 mg fosforu,
- 223 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 36,0 mg sodu, 4,61 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 28,1 µg selenu.
4. Pieczona wołowina zrazowa dolna (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 187 kcal | 159 kcal |
Białko | 27,4 g | 23,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,72 g | 6,56 g |
Tłuszcze nasycone | 2,77 g | 2,36 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,27 g | 2,78 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,29 g | 0,25 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 67,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |