Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
1. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 163 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 4,79 g tłuszczów, w tym:
- 1,84 g tłuszczów nasyconych,
- 2,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,31 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 76,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 8,18 mg witaminy B3,
- 80,3 mg witaminy B4,
- 0,43 mg witaminy B5,
- 0,79 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 2,04 µg witaminy B12.
3. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 2,90 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 271 mg fosforu,
- 378 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 4,63 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 26,9 µg selenu.
4. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 163 kcal | 139 kcal |
Białko | 30,1 g | 25,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,79 g | 4,07 g |
Tłuszcze nasycone | 1,84 g | 1,56 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,16 g | 1,83 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,31 g | 0,27 g |
Cholesterol | 76,0 mg | 64,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |