Trwa ładowanie...

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:59
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

1. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 163 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 30,1 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 4,79 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 1,84 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,31 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 76,0 mg cholesterolu.

2. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,28 mg witaminy B2,
  • 8,18 mg witaminy B3,
  • 80,3 mg witaminy B4,
  • 0,43 mg witaminy B5,
  • 0,79 mg witaminy B6,
  • 5,00 µg witaminy B9,
  • 2,04 µg witaminy B12.

3. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 16,00 mg wapnia,
  • 2,90 mg żelaza,
  • 15,00 mg magnezu,
  • 271 mg fosforu,
  • 378 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 4,63 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 26,9 µg selenu.

4. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 163 kcal 139 kcal
Białko 30,1 g 25,6 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 4,79 g 4,07 g
Tłuszcze nasycone 1,84 g 1,56 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,16 g 1,83 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,31 g 0,27 g
Cholesterol 76,0 mg 64,6 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze