Trwa ładowanie...

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

1. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 157 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 31,0 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 3,72 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 1,42 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,56 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,29 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.

2. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,26 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 1,90 µg witaminy K.

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,31 mg witaminy B2,
  • 7,56 mg witaminy B3,
  • 78,7 mg witaminy B4,
  • 0,46 mg witaminy B5,
  • 0,77 mg witaminy B6,
  • 5,00 µg witaminy B9,
  • 2,00 µg witaminy B12.

3. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 17,00 mg wapnia,
  • 2,88 mg żelaza,
  • 15,00 mg magnezu,
  • 269 mg fosforu,
  • 387 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 67,0 mg sodu, 4,34 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 27,8 µg selenu.

4. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 157 kcal 133 kcal
Białko 31,0 g 26,3 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 3,72 g 3,16 g
Tłuszcze nasycone 1,42 g 1,21 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,56 g 1,32 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,29 g 0,24 g
Cholesterol 78,0 mg 66,3 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze