Pieczone mięso karibu
1. Pieczone mięso karibu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso karibu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 167 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso karibu ma w 100 g 4,42 g tłuszczów, w tym:
- 1,70 g tłuszczów nasyconych,
- 1,33 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 109 mg cholesterolu.
2. Pieczone mięso karibu – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso karibu to produkt zawierający 3,00 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,40 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,40 µg witaminy K.
Pieczone mięso karibu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,25 mg witaminy B1,
- 0,90 mg witaminy B2,
- 5,79 mg witaminy B3,
- 123 mg witaminy B4,
- 2,68 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 6,64 µg witaminy B12.
3. Pieczone mięso karibu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso karibu ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 6,17 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 233 mg fosforu,
- 310 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 60,0 mg sodu, 5,26 mg cynku, 0,26 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 13,60 µg selenu.
4. Pieczone mięso karibu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 167 kcal | 142 kcal |
Białko | 29,8 g | 25,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,42 g | 3,76 g |
Tłuszcze nasycone | 1,70 g | 1,45 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,33 g | 1,13 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,62 g | 0,53 g |
Cholesterol | 109 mg | 92,7 mg |
Witamina C | 3,00 mg | 2,55 mg |