Pieczone mięso z antylopy
1. Pieczone mięso z antylopy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z antylopy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 150 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z antylopy ma w 100 g 2,67 g tłuszczów, w tym:
- 0,97 g tłuszczów nasyconych,
- 0,63 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,58 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 126 mg cholesterolu.
2. Pieczone mięso z antylopy – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z antylopy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone mięso z antylopy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,26 mg witaminy B1,
- 0,73 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pieczone mięso z antylopy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z antylopy ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 4,20 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 210 mg fosforu,
- 372 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 54,0 mg sodu, 1,68 mg cynku, 0,21 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 12,90 µg selenu.
4. Pieczone mięso z antylopy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 150 kcal | 128 kcal |
Białko | 29,5 g | 25,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,67 g | 2,27 g |
Tłuszcze nasycone | 0,97 g | 0,83 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,63 g | 0,54 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,58 g | 0,49 g |
Cholesterol | 126 mg | 107 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |