Trwa ładowanie...

Pieczone mięso z antylopy

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Pieczone mięso z antylopy
Pieczone mięso z antylopy (Flickr)

1. Pieczone mięso z antylopy – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczone mięso z antylopy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 150 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 29,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczone mięso z antylopy ma w 100 g 2,67 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Co się dzieje gdy zjadamy posiłek?"
  • 0,97 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,63 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,58 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 126 mg cholesterolu.

2. Pieczone mięso z antylopy – jakie ma witaminy?

Pieczone mięso z antylopy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Pieczone mięso z antylopy zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,26 mg witaminy B1,
  • 0,73 mg witaminy B2,
  • 0 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0 mg witaminy B6,
  • 9,00 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Pieczone mięso z antylopy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczone mięso z antylopy ma w sobie:

  • 4,00 mg wapnia,
  • 4,20 mg żelaza,
  • 28,0 mg magnezu,
  • 210 mg fosforu,
  • 372 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 54,0 mg sodu, 1,68 mg cynku, 0,21 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 12,90 µg selenu.

4. Pieczone mięso z antylopy - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 150 kcal 128 kcal
Białko 29,5 g 25,0 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 2,67 g 2,27 g
Tłuszcze nasycone 0,97 g 0,83 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,63 g 0,54 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,58 g 0,49 g
Cholesterol 126 mg 107 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze