Pieczone mięso z antylopy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z antylopy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 150 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z antylopy ma w 100 g 2,67 g tłuszczów, w tym:
- 0,97 g tłuszczów nasyconych,
- 0,63 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,58 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 126 mg cholesterolu.
Pieczone mięso z antylopy – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z antylopy to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone mięso z antylopy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,26 mg witaminy B1,
- 0,73 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Pieczone mięso z antylopy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z antylopy ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 4,20 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 210 mg fosforu,
- 372 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 54,0 mg sodu, 1,68 mg cynku,0,21 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 12,90 µg selenu.
Pieczone mięso z antylopy - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.