Pieczone mięso z bizona
1. Pieczone mięso z bizona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z bizona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 143 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z bizona ma w 100 g 2,42 g tłuszczów, w tym:
- 0,91 g tłuszczów nasyconych,
- 0,95 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,24 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.
2. Pieczone mięso z bizona – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z bizona to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,36 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Pieczone mięso z bizona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 3,71 mg witaminy B3,
- 115 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 2,86 µg witaminy B12.
3. Pieczone mięso z bizona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z bizona ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 3,42 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 209 mg fosforu,
- 361 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 57,0 mg sodu, 3,68 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 35,5 µg selenu.
4. Pieczone mięso z bizona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 143 kcal | 122 kcal |
Białko | 28,4 g | 24,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,42 g | 2,06 g |
Tłuszcze nasycone | 0,91 g | 0,77 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,95 g | 0,81 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,24 g | 0,20 g |
Cholesterol | 82,0 mg | 69,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |