Pieczone mięso z dzika
1. Pieczone mięso z dzika – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z dzika w 100 gramach posiada wartość energetyczną 160 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z dzika ma w 100 g 4,38 g tłuszczów, w tym:
- 1,30 g tłuszczów nasyconych,
- 1,71 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,64 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 77,0 mg cholesterolu.
2. Pieczone mięso z dzika – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z dzika to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,38 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,40 µg witaminy K.
Pieczone mięso z dzika zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,31 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 4,21 mg witaminy B3,
- 117 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,42 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,70 µg witaminy B12.
3. Pieczone mięso z dzika – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z dzika ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 1,12 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 134 mg fosforu,
- 396 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 60,0 mg sodu, 3,01 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0 mg manganu i 13,00 µg selenu.
4. Pieczone mięso z dzika - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 160 kcal | 136 kcal |
Białko | 28,3 g | 24,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,38 g | 3,72 g |
Tłuszcze nasycone | 1,30 g | 1,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,71 g | 1,45 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,64 g | 0,54 g |
Cholesterol | 77,0 mg | 65,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |