Pieczone mięso z jelenia
1. Pieczone mięso z jelenia – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z jelenia w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z jelenia ma w 100 g 3,19 g tłuszczów, w tym:
- 1,25 g tłuszczów nasyconych,
- 0,88 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 112 mg cholesterolu.
2. Pieczone mięso z jelenia – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z jelenia to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone mięso z jelenia zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,60 mg witaminy B2,
- 6,71 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pieczone mięso z jelenia – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z jelenia ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 4,47 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 226 mg fosforu,
- 335 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 54,0 mg sodu, 2,75 mg cynku, 0,30 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 12,90 µg selenu.
4. Pieczone mięso z jelenia - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 158 kcal | 134 kcal |
Białko | 30,2 g | 25,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,19 g | 2,71 g |
Tłuszcze nasycone | 1,25 g | 1,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,88 g | 0,75 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,62 g | 0,53 g |
Cholesterol | 112 mg | 95,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |