Pieczone mięso z jelenia – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z jelenia w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z jelenia ma w 100 g 3,19 g tłuszczów, w tym:
- 1,25 g tłuszczów nasyconych,
- 0,88 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 112 mg cholesterolu.
Pieczone mięso z jelenia – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z jelenia to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone mięso z jelenia zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,60 mg witaminy B2,
- 6,71 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Pieczone mięso z jelenia – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z jelenia ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 4,47 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 226 mg fosforu,
- 335 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 54,0 mg sodu, 2,75 mg cynku,0,30 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 12,90 µg selenu.
Pieczone mięso z jelenia - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.