Trwa ładowanie...

Pieczone mięso z jelenia wapiti

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Pieczone mięso z jelenia wapiti
Pieczone mięso z jelenia wapiti (Flickr)

1. Pieczone mięso z jelenia wapiti – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczone mięso z jelenia wapiti w 100 gramach posiada wartość energetyczną 146 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 30,2 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczone mięso z jelenia wapiti ma w 100 g 1,90 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 0,70 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,48 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,40 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.

2. Pieczone mięso z jelenia wapiti – jakie ma witaminy?

Pieczone mięso z jelenia wapiti to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Pieczone mięso z jelenia wapiti zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0 mg witaminy B1,
  • 0 mg witaminy B2,
  • 0 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0 mg witaminy B6,
  • 9,00 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Pieczone mięso z jelenia wapiti – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczone mięso z jelenia wapiti ma w sobie:

  • 5,00 mg wapnia,
  • 3,63 mg żelaza,
  • 24,0 mg magnezu,
  • 180 mg fosforu,
  • 328 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 61,0 mg sodu, 3,16 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 13,00 µg selenu.

4. Pieczone mięso z jelenia wapiti - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 146 kcal 124 kcal
Białko 30,2 g 25,7 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 1,90 g 1,62 g
Tłuszcze nasycone 0,70 g 0,60 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,48 g 0,41 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,40 g 0,34 g
Cholesterol 73,0 mg 62,1 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze