Pieczone mięso z kozy
1. Pieczone mięso z kozy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z kozy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 143 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z kozy ma w 100 g 3,03 g tłuszczów, w tym:
- 0,93 g tłuszczów nasyconych,
- 1,36 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,23 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.
2. Pieczone mięso z kozy – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z kozy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,34 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,20 µg witaminy K.
Pieczone mięso z kozy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,61 mg witaminy B2,
- 3,95 mg witaminy B3,
- 106 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 1,19 µg witaminy B12.
3. Pieczone mięso z kozy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z kozy ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 3,73 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 201 mg fosforu,
- 405 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 86,0 mg sodu, 5,27 mg cynku, 0,30 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 11,80 µg selenu.
4. Pieczone mięso z kozy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 143 kcal | 122 kcal |
Białko | 27,1 g | 23,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,03 g | 2,58 g |
Tłuszcze nasycone | 0,93 g | 0,79 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,36 g | 1,16 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,23 g | 0,20 g |
Cholesterol | 75,0 mg | 63,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |