Pieczone mięso z królika
1. Pieczone mięso z królika – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z królika w 100 gramach posiada wartość energetyczną 197 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z królika ma w 100 g 8,05 g tłuszczów, w tym:
- 2,40 g tłuszczów nasyconych,
- 2,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,56 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.
2. Pieczone mięso z królika – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z królika to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone mięso z królika zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 8,43 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,93 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 8,30 µg witaminy B12.
3. Pieczone mięso z królika – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z królika ma w sobie:
- 19,00 mg wapnia,
- 2,27 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 263 mg fosforu,
- 383 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 47,0 mg sodu, 2,27 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 38,5 µg selenu.
4. Pieczone mięso z królika - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 197 kcal | 167 kcal |
Białko | 29,1 g | 24,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,05 g | 6,84 g |
Tłuszcze nasycone | 2,40 g | 2,04 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,17 g | 1,85 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,56 g | 1,33 g |
Cholesterol | 82,0 mg | 69,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |