Pieczone mięso z oposa
1. Pieczone mięso z oposa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z oposa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 221 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z oposa ma w 100 g 10,20 g tłuszczów, w tym:
- 1,21 g tłuszczów nasyconych,
- 3,77 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,98 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 129 mg cholesterolu.
2. Pieczone mięso z oposa – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z oposa to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,44 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Pieczone mięso z oposa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,37 mg witaminy B2,
- 8,43 mg witaminy B3,
- 117 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 8,30 µg witaminy B12.
3. Pieczone mięso z oposa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z oposa ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 4,64 mg żelaza,
- 34,0 mg magnezu,
- 278 mg fosforu,
- 438 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 58,0 mg sodu, 2,28 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0 mg manganu i 18,20 µg selenu.
4. Pieczone mięso z oposa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 221 kcal | 188 kcal |
Białko | 30,2 g | 25,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,20 g | 8,67 g |
Tłuszcze nasycone | 1,21 g | 1,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,77 g | 3,21 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,98 g | 2,54 g |
Cholesterol | 129 mg | 110 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |