Pieczone mięso z piżmaka
1. Pieczone mięso z piżmaka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z piżmaka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 234 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z piżmaka ma w 100 g 11,74 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 121 mg cholesterolu.
2. Pieczone mięso z piżmaka – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z piżmaka to produkt zawierający 7,00 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone mięso z piżmaka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,71 mg witaminy B2,
- 7,19 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,93 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 8,30 µg witaminy B12.
3. Pieczone mięso z piżmaka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z piżmaka ma w sobie:
- 36,0 mg wapnia,
- 7,10 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 271 mg fosforu,
- 320 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 95,0 mg sodu, 2,27 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 14,80 µg selenu.
4. Pieczone mięso z piżmaka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 234 kcal | 199 kcal |
Białko | 30,1 g | 25,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,74 g | 9,98 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 121 mg | 103 mg |
Witamina C | 7,00 mg | 5,95 mg |