Pieczone mięso z piżmaka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z piżmaka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 234 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z piżmaka ma w 100 g 11,74 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 121 mg cholesterolu.
Pieczone mięso z piżmaka – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z piżmaka to produkt zawierający 7,00 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone mięso z piżmaka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,71 mg witaminy B2,
- 7,19 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,93 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 8,30 µg witaminy B12.
Pieczone mięso z piżmaka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z piżmaka ma w sobie:
- 36,0 mg wapnia,
- 7,10 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 271 mg fosforu,
- 320 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 95,0 mg sodu, 2,27 mg cynku,0,19 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 14,80 µg selenu.
Pieczone mięso z piżmaka - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.