Pieczone mięso z szopa
1. Pieczone mięso z szopa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z szopa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 255 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z szopa ma w 100 g 14,50 g tłuszczów, w tym:
- 4,07 g tłuszczów nasyconych,
- 5,21 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 97,0 mg cholesterolu.
2. Pieczone mięso z szopa – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z szopa to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,49 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,70 µg witaminy K.
Pieczone mięso z szopa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,59 mg witaminy B1,
- 0,52 mg witaminy B2,
- 4,68 mg witaminy B3,
- 115 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 8,30 µg witaminy B12.
3. Pieczone mięso z szopa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z szopa ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 7,10 mg żelaza,
- 30,0 mg magnezu,
- 261 mg fosforu,
- 398 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 79,0 mg sodu, 2,27 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0 mg manganu i 18,00 µg selenu.
4. Pieczone mięso z szopa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 255 kcal | 217 kcal |
Białko | 29,2 g | 24,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 14,50 g | 12,33 g |
Tłuszcze nasycone | 4,07 g | 3,46 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,21 g | 4,43 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,09 g | 1,78 g |
Cholesterol | 97,0 mg | 82,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |