Pieczone mięso z wiewiórki
1. Pieczone mięso z wiewiórki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z wiewiórki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 173 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z wiewiórki ma w 100 g 4,69 g tłuszczów, w tym:
- 0,54 g tłuszczów nasyconych,
- 1,79 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,68 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 121 mg cholesterolu.
2. Pieczone mięso z wiewiórki – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z wiewiórki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,40 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,40 µg witaminy K.
Pieczone mięso z wiewiórki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 4,64 mg witaminy B3,
- 123 mg witaminy B4,
- 0,93 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 6,51 µg witaminy B12.
3. Pieczone mięso z wiewiórki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z wiewiórki ma w sobie:
- 3,00 mg wapnia,
- 6,81 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 211 mg fosforu,
- 352 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 119 mg sodu, 1,78 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 15,10 µg selenu.
4. Pieczone mięso z wiewiórki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 173 kcal | 147 kcal |
Białko | 30,8 g | 26,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,69 g | 3,99 g |
Tłuszcze nasycone | 0,54 g | 0,46 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,79 g | 1,52 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,68 g | 1,43 g |
Cholesterol | 121 mg | 103 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |