Pieczone podudzie z indyka (samo mięso)
1. Pieczone podudzie z indyka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone podudzie z indyka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 173 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone podudzie z indyka (samo mięso) ma w 100 g 6,52 g tłuszczów, w tym:
- 1,71 g tłuszczów nasyconych,
- 2,63 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,19 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 118 mg cholesterolu.
2. Pieczone podudzie z indyka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczone podudzie z indyka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 11,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone podudzie z indyka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,35 mg witaminy B2,
- 5,59 mg witaminy B3,
- 118 mg witaminy B4,
- 1,15 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 2,53 µg witaminy B12.
3. Pieczone podudzie z indyka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone podudzie z indyka (samo mięso) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,57 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 193 mg fosforu,
- 257 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 112 mg sodu, 4,50 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 31,0 µg selenu.
4. Pieczone podudzie z indyka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 173 kcal | 48,4 kcal |
Białko | 28,6 g | 8,01 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,52 g | 1,83 g |
Tłuszcze nasycone | 1,71 g | 0,48 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,63 g | 0,74 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,19 g | 0,61 g |
Cholesterol | 118 mg | 33,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |