Pieczone podudzie z indyka ze skórą
1. Pieczone podudzie z indyka ze skórą – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone podudzie z indyka ze skórą w 100 gramach posiada wartość energetyczną 197 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone podudzie z indyka ze skórą ma w 100 g 9,37 g tłuszczów, w tym:
- 2,31 g tłuszczów nasyconych,
- 3,38 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,75 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 120 mg cholesterolu.
2. Pieczone podudzie z indyka ze skórą – jakie ma witaminy?
Pieczone podudzie z indyka ze skórą to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 11,00 µg RAE witaminy A, 0,08 mg witaminy E, 13,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone podudzie z indyka ze skórą zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,34 mg witaminy B2,
- 5,57 mg witaminy B3,
- 114 mg witaminy B4,
- 1,13 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 2,46 µg witaminy B12.
3. Pieczone podudzie z indyka ze skórą – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone podudzie z indyka ze skórą ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 1,58 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 196 mg fosforu,
- 254 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 112 mg sodu, 4,22 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 29,9 µg selenu.
4. Pieczone podudzie z indyka ze skórą - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 197 kcal | 167 kcal |
Białko | 28,2 g | 24,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,37 g | 7,97 g |
Tłuszcze nasycone | 2,31 g | 1,96 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,38 g | 2,87 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,75 g | 2,34 g |
Cholesterol | 120 mg | 102 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |