Pieczone podudzie z kurczaka (mięso i skóra)
1. Pieczone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 191 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) ma w 100 g 10,15 g tłuszczów, w tym:
- 2,74 g tłuszczów nasyconych,
- 4,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,08 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 130 mg cholesterolu.
2. Pieczone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 12,00 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 3,20 µg witaminy K.
Pieczone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 5,40 mg witaminy B3,
- 67,8 mg witaminy B4,
- 1,08 mg witaminy B5,
- 0,38 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,39 µg witaminy B12.
3. Pieczone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,11 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 195 mg fosforu,
- 247 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 123 mg sodu, 2,36 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 26,9 µg selenu.
4. Pieczone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 105 g (1 podudzie, ze skóra 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 191 kcal | 201 kcal |
Białko | 23,4 g | 24,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,15 g | 10,66 g |
Tłuszcze nasycone | 2,74 g | 2,88 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,16 g | 4,36 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,08 g | 2,19 g |
Cholesterol | 130 mg | 137 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |