Pieczone podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne)
1. Pieczone podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 155 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) ma w 100 g 5,70 g tłuszczów, w tym:
- 1,51 g tłuszczów nasyconych,
- 2,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 130 mg cholesterolu.
2. Pieczone podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) – jakie ma witaminy?
Pieczone podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,18 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 3,50 µg witaminy K.
Pieczone podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 5,60 mg witaminy B3,
- 70,3 mg witaminy B4,
- 1,10 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,38 µg witaminy B12.
3. Pieczone podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,14 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 200 mg fosforu,
- 256 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 128 mg sodu, 2,56 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 28,1 µg selenu.
4. Pieczone podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 96 g (1 podudzie, bez skóry) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 155 kcal | 149 kcal |
Białko | 24,2 g | 23,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,70 g | 5,47 g |
Tłuszcze nasycone | 1,51 g | 1,45 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,18 g | 2,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,20 g | 1,15 g |
Cholesterol | 130 mg | 125 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |