Pieczone skrzydło z indyka
1. Pieczone skrzydło z indyka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone skrzydło z indyka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 170 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone skrzydło z indyka ma w 100 g 5,51 g tłuszczów, w tym:
- 1,36 g tłuszczów nasyconych,
- 1,68 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,43 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 97,0 mg cholesterolu.
2. Pieczone skrzydło z indyka – jakie ma witaminy?
Pieczone skrzydło z indyka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 28,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone skrzydło z indyka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 8,47 mg witaminy B3,
- 78,1 mg witaminy B4,
- 0,74 mg witaminy B5,
- 0,65 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 1,25 µg witaminy B12.
3. Pieczone skrzydło z indyka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone skrzydło z indyka ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 0,82 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 180 mg fosforu,
- 207 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 103 mg sodu, 3,24 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 30,6 µg selenu.
4. Pieczone skrzydło z indyka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 170 kcal | 145 kcal |
Białko | 30,2 g | 25,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,51 g | 4,68 g |
Tłuszcze nasycone | 1,36 g | 1,15 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,68 g | 1,43 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,43 g | 1,21 g |
Cholesterol | 97,0 mg | 82,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |