Pieczone skrzydło z indyka (mięso i skóra)
1. Pieczone skrzydło z indyka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone skrzydło z indyka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 229 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone skrzydło z indyka (mięso i skóra) ma w 100 g 12,43 g tłuszczów, w tym:
- 3,39 g tłuszczów nasyconych,
- 4,66 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,94 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 81,0 mg cholesterolu.
2. Pieczone skrzydło z indyka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczone skrzydło z indyka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone skrzydło z indyka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 5,73 mg witaminy B3,
- 68,6 mg witaminy B4,
- 0,58 mg witaminy B5,
- 0,42 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,34 µg witaminy B12.
3. Pieczone skrzydło z indyka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone skrzydło z indyka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 24,0 mg wapnia,
- 1,46 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 197 mg fosforu,
- 266 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 61,0 mg sodu, 2,10 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 29,9 µg selenu.
4. Pieczone skrzydło z indyka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 24 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 229 kcal | 55,0 kcal |
Białko | 27,4 g | 6,57 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,43 g | 2,98 g |
Tłuszcze nasycone | 3,39 g | 0,81 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,66 g | 1,12 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,94 g | 0,71 g |
Cholesterol | 81,0 mg | 19,44 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |