Pieczone skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso)
1. Pieczone skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 127 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) ma w 100 g 2,08 g tłuszczów, w tym:
- 0,59 g tłuszczów nasyconych,
- 0,63 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,53 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 69,0 mg cholesterolu.
2. Pieczone skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczone skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,06 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 11,75 mg witaminy B3,
- 69,8 mg witaminy B4,
- 0,90 mg witaminy B5,
- 0,70 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,70 µg witaminy B12.
3. Pieczone skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,55 mg żelaza,
- 30,0 mg magnezu,
- 255 mg fosforu,
- 249 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 238 mg sodu, 1,49 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 30,2 µg selenu.
4. Pieczone skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 127 kcal | 108 kcal |
Białko | 27,0 g | 22,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,08 g | 1,77 g |
Tłuszcze nasycone | 0,59 g | 0,50 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,63 g | 0,53 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,53 g | 0,45 g |
Cholesterol | 69,0 mg | 58,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |