Pieczone skrzydło z indyka ze skórą
1. Pieczone skrzydło z indyka ze skórą – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone skrzydło z indyka ze skórą w 100 gramach posiada wartość energetyczną 235 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,7 g białka,
- 0,13 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone skrzydło z indyka ze skórą ma w 100 g 13,29 g tłuszczów, w tym:
- 3,66 g tłuszczów nasyconych,
- 4,77 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,84 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 115 mg cholesterolu.
2. Pieczone skrzydło z indyka ze skórą – jakie ma witaminy?
Pieczone skrzydło z indyka ze skórą to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 24,0 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 34,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone skrzydło z indyka ze skórą zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 8,88 mg witaminy B3,
- 77,1 mg witaminy B4,
- 0,78 mg witaminy B5,
- 0,59 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,36 µg witaminy B12.
3. Pieczone skrzydło z indyka ze skórą – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone skrzydło z indyka ze skórą ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,00 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 192 mg fosforu,
- 215 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 106 mg sodu, 2,99 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 28,4 µg selenu.
4. Pieczone skrzydło z indyka ze skórą - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 235 kcal | 200 kcal |
Białko | 28,7 g | 24,4 g |
Węglowodany | 0,13 g | 0,11 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,29 g | 11,30 g |
Tłuszcze nasycone | 3,66 g | 3,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,77 g | 4,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,84 g | 3,26 g |
Cholesterol | 115 mg | 97,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |