Pieczone udko z indyka (mięso i skóra)
1. Pieczone udko z indyka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone udko z indyka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 208 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone udko z indyka (mięso i skóra) ma w 100 g 9,82 g tłuszczów, w tym:
- 3,06 g tłuszczów nasyconych,
- 2,87 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,72 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.
2. Pieczone udko z indyka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczone udko z indyka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,62 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone udko z indyka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 3,56 mg witaminy B3,
- 70,8 mg witaminy B4,
- 1,21 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0,36 µg witaminy B12.
3. Pieczone udko z indyka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone udko z indyka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 32,0 mg wapnia,
- 2,30 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 199 mg fosforu,
- 280 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 77,0 mg sodu, 4,27 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 37,8 µg selenu.
4. Pieczone udko z indyka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 71 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 208 kcal | 148 kcal |
Białko | 27,9 g | 19,79 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,82 g | 6,97 g |
Tłuszcze nasycone | 3,06 g | 2,17 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,87 g | 2,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,72 g | 1,93 g |
Cholesterol | 85,0 mg | 60,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |