Pieczone udko z kurczaka (mięso i skóra)
1. Pieczone udko z kurczaka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone udko z kurczaka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 184 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone udko z kurczaka (mięso i skóra) ma w 100 g 8,99 g tłuszczów, w tym:
- 2,45 g tłuszczów nasyconych,
- 3,56 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,86 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 127 mg cholesterolu.
2. Pieczone udko z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczone udko z kurczaka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 20,0 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 3,90 µg witaminy K.
Pieczone udko z kurczaka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 6,03 mg witaminy B3,
- 70,0 mg witaminy B4,
- 1,19 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,38 µg witaminy B12.
3. Pieczone udko z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone udko z kurczaka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,09 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 202 mg fosforu,
- 264 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 98,0 mg sodu, 2,07 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 25,7 µg selenu.
4. Pieczone udko z kurczaka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 184 kcal | 156 kcal |
Białko | 24,0 g | 20,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,99 g | 7,64 g |
Tłuszcze nasycone | 2,45 g | 2,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,56 g | 3,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,86 g | 1,58 g |
Cholesterol | 127 mg | 108 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |