Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz)
1. Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 351 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 28,1 g tłuszczów, w tym:
- 11,33 g tłuszczów nasyconych,
- 12,08 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,00 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 3,46 mg witaminy B3,
- 86,7 mg witaminy B4,
- 0,32 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 2,56 µg witaminy B12.
3. Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 2,37 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 177 mg fosforu,
- 305 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 5,45 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 22,2 µg selenu.
4. Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 351 kcal | 298 kcal |
Białko | 22,8 g | 19,36 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 28,1 g | 23,9 g |
Tłuszcze nasycone | 11,33 g | 9,63 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 12,08 g | 10,27 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,00 g | 0,85 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 71,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |