Pieczone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz)
1. Pieczone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 228 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 13,96 g tłuszczów, w tym:
- 5,41 g tłuszczów nasyconych,
- 5,44 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,95 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 110 mg cholesterolu.
2. Pieczone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,35 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 6,98 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,28 mg witaminy B5,
- 0,25 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 1,46 µg witaminy B12.
3. Pieczone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,97 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 197 mg fosforu,
- 295 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 92,0 mg sodu, 4,09 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 10,50 µg selenu.
4. Pieczone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 228 kcal | 194 kcal |
Białko | 24,0 g | 20,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,96 g | 11,87 g |
Tłuszcze nasycone | 5,41 g | 4,60 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,44 g | 4,62 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,95 g | 0,81 g |
Cholesterol | 110 mg | 93,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |