Pieczone żeberka wołowe (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Pieczone żeberka wołowe (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone żeberka wołowe (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 253 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone żeberka wołowe (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 15,00 g tłuszczów, w tym:
- 5,99 g tłuszczów nasyconych,
- 6,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,43 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 81,0 mg cholesterolu.
2. Pieczone żeberka wołowe (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Pieczone żeberka wołowe (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone żeberka wołowe (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 4,45 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,45 mg witaminy B5,
- 0,26 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 2,61 µg witaminy B12.
3. Pieczone żeberka wołowe (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone żeberka wołowe (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 2,82 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 209 mg fosforu,
- 357 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 73,0 mg sodu, 7,46 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 22,8 µg selenu.
4. Pieczone żeberka wołowe (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 253 kcal | 215 kcal |
Białko | 27,5 g | 23,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 15,00 g | 12,75 g |
Tłuszcze nasycone | 5,99 g | 5,09 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,27 g | 5,33 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,43 g | 0,37 g |
Cholesterol | 81,0 mg | 68,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |