Pieczony antrykot wołowy bez kości (samo mięso)
1. Pieczony antrykot wołowy bez kości (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony antrykot wołowy bez kości (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 178 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony antrykot wołowy bez kości (samo mięso) ma w 100 g 7,31 g tłuszczów, w tym:
- 2,59 g tłuszczów nasyconych,
- 3,13 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,26 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony antrykot wołowy bez kości (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczony antrykot wołowy bez kości (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Pieczony antrykot wołowy bez kości (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 5,69 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,54 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 4,01 µg witaminy B12.
3. Pieczony antrykot wołowy bez kości (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony antrykot wołowy bez kości (samo mięso) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 2,68 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 254 mg fosforu,
- 398 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 55,0 mg sodu, 7,00 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0 mg manganu i 35,6 µg selenu.
4. Pieczony antrykot wołowy bez kości (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 178 kcal | 151 kcal |
Białko | 28,2 g | 23,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,31 g | 6,21 g |
Tłuszcze nasycone | 2,59 g | 2,20 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,13 g | 2,66 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,26 g | 0,22 g |
Cholesterol | 85,0 mg | 72,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |