Pieczony comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Pieczony comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 202 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 9,76 g tłuszczów, w tym:
- 3,72 g tłuszczów nasyconych,
- 3,95 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,86 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 87,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Pieczony comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,16 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 6,83 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,68 mg witaminy B5,
- 0,16 mg witaminy B6,
- 25,0 µg witaminy B9,
- 2,16 µg witaminy B12.
3. Pieczony comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 2,44 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 206 mg fosforu,
- 267 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 66,0 mg sodu, 4,06 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 30,3 µg selenu.
4. Pieczony comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 202 kcal | 172 kcal |
Białko | 26,6 g | 22,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,76 g | 8,30 g |
Tłuszcze nasycone | 3,72 g | 3,16 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,95 g | 3,36 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,86 g | 0,73 g |
Cholesterol | 87,0 mg | 74,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |