Pieczony indyk (mięso ciemne)
1. Pieczony indyk (mięso ciemne) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony indyk (mięso ciemne) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 173 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony indyk (mięso ciemne) ma w 100 g 6,04 g tłuszczów, w tym:
- 1,81 g tłuszczów nasyconych,
- 2,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,66 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 128 mg cholesterolu.
2. Pieczony indyk (mięso ciemne) – jakie ma witaminy?
Pieczony indyk (mięso ciemne) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony indyk (mięso ciemne) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,38 mg witaminy B2,
- 6,69 mg witaminy B3,
- 95,8 mg witaminy B4,
- 1,02 mg witaminy B5,
- 0,44 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,65 µg witaminy B12.
3. Pieczony indyk (mięso ciemne) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony indyk (mięso ciemne) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,43 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 212 mg fosforu,
- 227 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 104 mg sodu, 3,51 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 31,4 µg selenu.
4. Pieczony indyk (mięso ciemne) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 173 kcal | 147 kcal |
Białko | 27,7 g | 23,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,04 g | 5,13 g |
Tłuszcze nasycone | 1,81 g | 1,54 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,06 g | 1,75 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,66 g | 1,41 g |
Cholesterol | 128 mg | 109 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |