Pieczony indyk (mięso ciemne i skóra)
1. Pieczony indyk (mięso ciemne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony indyk (mięso ciemne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 206 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,3 g białka,
- 0,07 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony indyk (mięso ciemne i skóra) ma w 100 g 9,95 g tłuszczów, w tym:
- 2,93 g tłuszczów nasyconych,
- 3,59 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,87 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 134 mg cholesterolu.
2. Pieczony indyk (mięso ciemne i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony indyk (mięso ciemne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 14,00 µg RAE witaminy A, 0,08 mg witaminy E, 15,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony indyk (mięso ciemne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,37 mg witaminy B2,
- 7,10 mg witaminy B3,
- 93,2 mg witaminy B4,
- 1,00 mg witaminy B5,
- 0,43 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,66 µg witaminy B12.
3. Pieczony indyk (mięso ciemne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony indyk (mięso ciemne i skóra) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,45 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 215 mg fosforu,
- 228 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 105 mg sodu, 3,35 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 30,2 µg selenu.
4. Pieczony indyk (mięso ciemne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 206 kcal | 175 kcal |
Białko | 27,3 g | 23,2 g |
Węglowodany | 0,07 g | 0,06 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,95 g | 8,46 g |
Tłuszcze nasycone | 2,93 g | 2,49 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,59 g | 3,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,87 g | 2,44 g |
Cholesterol | 134 mg | 114 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |