Pieczony indyk (mięso i skóra)
1. Pieczony indyk (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony indyk (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 189 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,6 g białka,
- 0,06 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony indyk (mięso i skóra) ma w 100 g 7,39 g tłuszczów, w tym:
- 2,16 g tłuszczów nasyconych,
- 2,65 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,12 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 109 mg cholesterolu.
2. Pieczony indyk (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony indyk (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 12,00 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 15,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony indyk (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 9,57 mg witaminy B3,
- 87,4 mg witaminy B4,
- 0,95 mg witaminy B5,
- 0,62 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,02 µg witaminy B12.
3. Pieczony indyk (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony indyk (mięso i skóra) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,09 mg żelaza,
- 30,0 mg magnezu,
- 223 mg fosforu,
- 239 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 103 mg sodu, 2,48 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 29,8 µg selenu.
4. Pieczony indyk (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 189 kcal | 161 kcal |
Białko | 28,6 g | 24,3 g |
Węglowodany | 0,06 g | 0,05 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,39 g | 6,28 g |
Tłuszcze nasycone | 2,16 g | 1,83 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,65 g | 2,25 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,12 g | 1,80 g |
Cholesterol | 109 mg | 92,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |