Pieczony indyk (mięso jasne i ciemne)
1. Pieczony indyk (mięso jasne i ciemne) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony indyk (mięso jasne i ciemne) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 459 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,9 g białka,
- 0,57 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony indyk (mięso jasne i ciemne) ma w 100 g 39,3 g tłuszczów, w tym:
- 11,36 g tłuszczów nasyconych,
- 15,09 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 11,90 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 177 mg cholesterolu.
2. Pieczony indyk (mięso jasne i ciemne) – jakie ma witaminy?
Pieczony indyk (mięso jasne i ciemne) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 79,0 µg RAE witaminy A, 0,15 mg witaminy E, 54,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony indyk (mięso jasne i ciemne) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 10,24 mg witaminy B3,
- 73,8 mg witaminy B4,
- 0,92 mg witaminy B5,
- 0,38 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,71 µg witaminy B12.
3. Pieczony indyk (mięso jasne i ciemne) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony indyk (mięso jasne i ciemne) ma w sobie:
- 21,0 mg wapnia,
- 1,63 mg żelaza,
- 33,0 mg magnezu,
- 233 mg fosforu,
- 242 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 116 mg sodu, 2,14 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 21,1 µg selenu.
4. Pieczony indyk (mięso jasne i ciemne) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 459 kcal | 390 kcal |
Białko | 23,9 g | 20,3 g |
Węglowodany | 0,57 g | 0,49 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 39,3 g | 33,4 g |
Tłuszcze nasycone | 11,36 g | 9,65 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 15,09 g | 12,83 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 11,90 g | 10,12 g |
Cholesterol | 177 mg | 150 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |