Pieczony indyk (mięso jasne i skóra)
1. Pieczony indyk (mięso jasne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony indyk (mięso jasne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 177 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,6 g białka,
- 0,05 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony indyk (mięso jasne i skóra) ma w 100 g 5,57 g tłuszczów, w tym:
- 1,60 g tłuszczów nasyconych,
- 1,98 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,60 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 89,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony indyk (mięso jasne i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony indyk (mięso jasne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 14,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony indyk (mięso jasne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 11,61 mg witaminy B3,
- 82,5 mg witaminy B4,
- 0,90 mg witaminy B5,
- 0,77 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0,50 µg witaminy B12.
3. Pieczony indyk (mięso jasne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony indyk (mięso jasne i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,80 mg żelaza,
- 32,0 mg magnezu,
- 230 mg fosforu,
- 248 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 101 mg sodu, 1,76 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 29,3 µg selenu.
4. Pieczony indyk (mięso jasne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 177 kcal | 150 kcal |
Białko | 29,6 g | 25,1 g |
Węglowodany | 0,05 g | 0,04 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,57 g | 4,74 g |
Tłuszcze nasycone | 1,60 g | 1,36 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,98 g | 1,69 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,60 g | 1,36 g |
Cholesterol | 89,0 mg | 75,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |