Trwa ładowanie...

Pieczony indyk (samo mięso)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Pieczony indyk (samo mięso)
Pieczony indyk (samo mięso) (Flickr)

1. Pieczony indyk (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczony indyk (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 159 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 29,1 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczony indyk (samo mięso) ma w 100 g 3,84 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 1,13 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,03 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 101 mg cholesterolu.

2. Pieczony indyk (samo mięso) – jakie ma witaminy?

Pieczony indyk (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,06 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Pieczony indyk (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,05 mg witaminy B1,
  • 0,28 mg witaminy B2,
  • 9,50 mg witaminy B3,
  • 88,9 mg witaminy B4,
  • 0,95 mg witaminy B5,
  • 0,64 mg witaminy B6,
  • 9,00 µg witaminy B9,
  • 0,94 µg witaminy B12.

3. Pieczony indyk (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczony indyk (samo mięso) ma w sobie:

  • 13,00 mg wapnia,
  • 1,03 mg żelaza,
  • 29,0 mg magnezu,
  • 222 mg fosforu,
  • 239 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 101 mg sodu, 2,51 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 30,7 µg selenu.

4. Pieczony indyk (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 159 kcal 135 kcal
Białko 29,1 g 24,7 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 3,84 g 3,26 g
Tłuszcze nasycone 1,13 g 0,96 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,26 g 1,07 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,03 g 0,88 g
Cholesterol 101 mg 85,9 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze