Pieczony indyk (samo mięso)
1. Pieczony indyk (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony indyk (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 159 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony indyk (samo mięso) ma w 100 g 3,84 g tłuszczów, w tym:
- 1,13 g tłuszczów nasyconych,
- 1,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,03 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 101 mg cholesterolu.
2. Pieczony indyk (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczony indyk (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,06 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony indyk (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 9,50 mg witaminy B3,
- 88,9 mg witaminy B4,
- 0,95 mg witaminy B5,
- 0,64 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0,94 µg witaminy B12.
3. Pieczony indyk (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony indyk (samo mięso) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 1,03 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 222 mg fosforu,
- 239 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 101 mg sodu, 2,51 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 30,7 µg selenu.
4. Pieczony indyk (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 159 kcal | 135 kcal |
Białko | 29,1 g | 24,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,84 g | 3,26 g |
Tłuszcze nasycone | 1,13 g | 0,96 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,26 g | 1,07 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,03 g | 0,88 g |
Cholesterol | 101 mg | 85,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |