Pieczony indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra)
1. Pieczony indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 199 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) ma w 100 g 10,81 g tłuszczów, w tym:
- 3,15 g tłuszczów nasyconych,
- 3,89 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,10 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 110 mg cholesterolu.
2. Pieczony indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 16,00 µg RAE witaminy A, 0,08 mg witaminy E, 16,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,32 mg witaminy B2,
- 6,89 mg witaminy B3,
- 88,0 mg witaminy B4,
- 1,00 mg witaminy B5,
- 0,42 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,64 µg witaminy B12.
3. Pieczony indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,08 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 213 mg fosforu,
- 232 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 206 mg sodu, 3,15 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 30,0 µg selenu.
4. Pieczony indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 199 kcal | 169 kcal |
Białko | 25,6 g | 21,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,81 g | 9,19 g |
Tłuszcze nasycone | 3,15 g | 2,67 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,89 g | 3,30 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,10 g | 2,63 g |
Cholesterol | 110 mg | 93,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |