Pieczony indyk w roztworze (mięso i skóra)
1. Pieczony indyk w roztworze (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony indyk w roztworze (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 176 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony indyk w roztworze (mięso i skóra) ma w 100 g 8,01 g tłuszczów, w tym:
- 2,30 g tłuszczów nasyconych,
- 2,85 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 91,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony indyk w roztworze (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony indyk w roztworze (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 13,00 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 15,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony indyk w roztworze (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,26 mg witaminy B2,
- 9,44 mg witaminy B3,
- 77,7 mg witaminy B4,
- 0,94 mg witaminy B5,
- 0,55 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,67 µg witaminy B12.
3. Pieczony indyk w roztworze (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony indyk w roztworze (mięso i skóra) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 0,81 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 236 mg fosforu,
- 242 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 224 mg sodu, 2,20 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 29,6 µg selenu.
4. Pieczony indyk w roztworze (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 176 kcal | 150 kcal |
Białko | 26,1 g | 22,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,01 g | 6,81 g |
Tłuszcze nasycone | 2,30 g | 1,96 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,85 g | 2,42 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,28 g | 1,94 g |
Cholesterol | 91,0 mg | 77,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |