Pieczony kogut (mięso i skóra)
1. Pieczony kogut (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony kogut (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 229 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony kogut (mięso i skóra) ma w 100 g 11,65 g tłuszczów, w tym:
- 3,26 g tłuszczów nasyconych,
- 4,75 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 86,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony kogut (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony kogut (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony kogut (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 8,95 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,10 mg witaminy B5,
- 0,43 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,33 µg witaminy B12.
3. Pieczony kogut (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony kogut (mięso i skóra) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,49 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 246 mg fosforu,
- 255 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 49,0 mg sodu, 1,74 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 21,6 µg selenu.
4. Pieczony kogut (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 229 kcal | 195 kcal |
Białko | 29,0 g | 24,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,65 g | 9,90 g |
Tłuszcze nasycone | 3,26 g | 2,77 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,75 g | 4,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,52 g | 2,14 g |
Cholesterol | 86,0 mg | 73,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |