Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja)
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 226 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,4 g białka,
- 0,04 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 11,67 g tłuszczów, w tym:
- 3,28 g tłuszczów nasyconych,
- 4,71 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 103 mg cholesterolu.
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C,220 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 8,42 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,18 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 26,0 µg witaminy B9,
- 0,36 µg witaminy B12.
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 1,79 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 239 mg fosforu,
- 243 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 1,94 mg cynku,0,08 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 19,30 µg selenu.
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 226 kcal | 192 kcal |
| Białko | 28,4 g | 24,1 g |
| Węglowodany | 0,04 g | 0,03 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 11,67 g | 9,92 g |
| Tłuszcze nasycone | 3,28 g | 2,79 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 4,71 g | 4,00 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 2,52 g | 2,14 g |
| Cholesterol | 103 mg | 87,6 mg |
| Witamina C | 0,40 mg | 0,34 mg |
| Równoważnik folianów | 26,0 µg | 22,1 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,07 mg | 0,06 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,22 mg | 0,19 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 8,42 mg | 7,15 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 1,18 mg | 1,01 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,41 mg | 0,35 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 26,0 µg | 22,1 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0,36 µg | 0,31 µg |
| Witamina A | 734 i.u. | 624 i.u. |
| Witamina A | 220 µg RAE | 187 µg RAE |
| Retinol | 220 µg | 187 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0 mg | 0 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 15,00 mg | 12,75 mg |
| Żelazo | 1,79 mg | 1,52 mg |
| Magnez | 23,0 mg | 19,55 mg |
| Fosfor | 239 mg | 203 mg |
| Potas | 243 mg | 207 mg |
| Sód | 50,0 mg | 42,5 mg |
| Cynk | 1,94 mg | 1,65 mg |
| Miedź | 0,08 mg | 0,07 mg |
| Mangan | 0,03 mg | 0,03 mg |
| Selen | 19,30 µg | 16,41 µg |
| Woda | 59,3 g | 50,4 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.