Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja)
1. Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 226 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,4 g białka,
- 0,04 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 11,67 g tłuszczów, w tym:
- 3,28 g tłuszczów nasyconych,
- 4,71 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 103 mg cholesterolu.
2. Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C, 220 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 8,42 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,18 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 26,0 µg witaminy B9,
- 0,36 µg witaminy B12.
3. Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 1,79 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 239 mg fosforu,
- 243 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 1,94 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 19,30 µg selenu.
4. Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 226 kcal | 192 kcal |
Białko | 28,4 g | 24,1 g |
Węglowodany | 0,04 g | 0,03 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,67 g | 9,92 g |
Tłuszcze nasycone | 3,28 g | 2,79 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,71 g | 4,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,52 g | 2,14 g |
Cholesterol | 103 mg | 87,6 mg |
Witamina C | 0,40 mg | 0,34 mg |