Pieczony korpus drobiowy (mięso i skóra)
1. Pieczony korpus drobiowy (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony korpus drobiowy (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 300 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony korpus drobiowy (mięso i skóra) ma w 100 g 21,0 g tłuszczów, w tym:
- 5,82 g tłuszczów nasyconych,
- 8,29 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 88,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony korpus drobiowy (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony korpus drobiowy (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 105 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 4,90 µg witaminy K.
Pieczony korpus drobiowy (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 6,72 mg witaminy B3,
- 62,3 mg witaminy B4,
- 1,01 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,27 µg witaminy B12.
3. Pieczony korpus drobiowy (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony korpus drobiowy (mięso i skóra) ma w sobie:
- 21,0 mg wapnia,
- 1,42 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 154 mg fosforu,
- 210 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 87,0 mg sodu, 2,25 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 22,5 µg selenu.
4. Pieczony korpus drobiowy (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 32 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 300 kcal | 96,0 kcal |
Białko | 26,0 g | 8,30 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 21,0 g | 6,71 g |
Tłuszcze nasycone | 5,82 g | 1,86 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,29 g | 2,65 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,62 g | 1,48 g |
Cholesterol | 88,0 mg | 28,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |