Pieczony korpus drobiowy (samo mięso)
1. Pieczony korpus drobiowy (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony korpus drobiowy (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 239 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony korpus drobiowy (samo mięso) ma w 100 g 13,16 g tłuszczów, w tym:
- 3,60 g tłuszczów nasyconych,
- 4,83 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony korpus drobiowy (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczony korpus drobiowy (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Pieczony korpus drobiowy (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 7,07 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,13 mg witaminy B5,
- 0,34 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,30 µg witaminy B12.
3. Pieczony korpus drobiowy (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony korpus drobiowy (samo mięso) ma w sobie:
- 24,0 mg wapnia,
- 1,39 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 165 mg fosforu,
- 237 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 96,0 mg sodu, 2,65 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 17,30 µg selenu.
4. Pieczony korpus drobiowy (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 24 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 239 kcal | 57,4 kcal |
Białko | 28,2 g | 6,77 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,16 g | 3,16 g |
Tłuszcze nasycone | 3,60 g | 0,86 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,83 g | 1,16 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,05 g | 0,73 g |
Cholesterol | 90,0 mg | 21,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |