Pieczony korpus z indyka (mięso i skóra)
1. Pieczony korpus z indyka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony korpus z indyka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 244 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,6 g białka,
- 0,16 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony korpus z indyka (mięso i skóra) ma w 100 g 14,38 g tłuszczów, w tym:
- 4,18 g tłuszczów nasyconych,
- 5,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,70 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 91,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony korpus z indyka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony korpus z indyka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,59 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 4,50 µg witaminy K.
Pieczony korpus z indyka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 3,45 mg witaminy B3,
- 67,6 mg witaminy B4,
- 1,07 mg witaminy B5,
- 0,30 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0,34 µg witaminy B12.
3. Pieczony korpus z indyka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony korpus z indyka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 33,0 mg wapnia,
- 2,19 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 189 mg fosforu,
- 260 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 73,0 mg sodu, 3,92 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 37,8 µg selenu.
4. Pieczony korpus z indyka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojony np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 244 kcal | 342 kcal |
Białko | 26,6 g | 37,2 g |
Węglowodany | 0,16 g | 0,22 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 14,38 g | 20,1 g |
Tłuszcze nasycone | 4,18 g | 5,85 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,00 g | 7,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,70 g | 5,18 g |
Cholesterol | 91,0 mg | 127 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |