Pieczony korpus z indyka ze skórą w roztworze
1. Pieczony korpus z indyka ze skórą w roztworze – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony korpus z indyka ze skórą w roztworze w 100 gramach posiada wartość energetyczną 205 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony korpus z indyka ze skórą w roztworze ma w 100 g 11,36 g tłuszczów, w tym:
- 3,21 g tłuszczów nasyconych,
- 4,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,29 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 87,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony korpus z indyka ze skórą w roztworze – jakie ma witaminy?
Pieczony korpus z indyka ze skórą w roztworze to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 22,0 µg RAE witaminy A, 0,09 mg witaminy E, 21,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony korpus z indyka ze skórą w roztworze zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 10,67 mg witaminy B3,
- 70,8 mg witaminy B4,
- 0,91 mg witaminy B5,
- 0,60 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 1,68 µg witaminy B12.
3. Pieczony korpus z indyka ze skórą w roztworze – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony korpus z indyka ze skórą w roztworze ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 0,68 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 252 mg fosforu,
- 252 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 237 mg sodu, 1,52 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 28,0 µg selenu.
4. Pieczony korpus z indyka ze skórą w roztworze - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 205 kcal | 174 kcal |
Białko | 25,8 g | 21,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,36 g | 9,66 g |
Tłuszcze nasycone | 3,21 g | 2,72 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,14 g | 3,52 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,29 g | 2,80 g |
Cholesterol | 87,0 mg | 74,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |